Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Un adolescent român de doar 15 ani a inventat o baterie uluitoare: produce curent pentru un cartier întreg pentru 50 de ani

Virzob KN9

Un adolescent din România, Vladimir Vîrzob, a inventat o baterie, de dimensiunea unei cutii de suc, care poate alimenta cu energie electrică un cartier întreg vreme de 50 de ani.

„Bateria nucleară KN-9 reprezintă o sursa de energie pentru o perioada inteligentă de timp și functionează după principiul iradierii unui material electric”, explică adolescentul, potrivit Realitatea.net.

De asemenea, impresionantă este și dimensiunea extrem de mică a bateriei, în comparație cu volumul surselor de energie din zilele noastre.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea stiintifică”, mai spune tânărul.

Vladimir este, acum, la un nou premiu, la un salon de inventică, după medalia de aur obtinuta in 2020. Atunci a realizat un moderator nuclear folosit in decontaminarea suprafetelor radioactive.

Mai jos, tânărul explică cum funcționează Bateria Nucleară KN-9:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.