Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un consultant fiscal scoate la iveală facilităţile pentru antreprenorii din industria HoReCa

HORECA
HORECA

Emilian Duca, consultant fiscal, vorbește despre facilităţile pentru industria HoReCa: scutiri de impozitul specific până în septembrie, termen pentru primul semestru extins până pe 25 octombrie.

Antreprenorilor în industria HoReCa, odată cu publicarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial, li s-a luat o piatră de pe inimă, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: CNAS, informare de ULTIMĂ ORĂ: Cardul de sănătate devine OBLIGATORIU de la 1 iulie

Plata pentru perioada 25 iunie – 25 septembrie 2020 şi pentru durata stării de urgenţă va fi redusă din impozitul specific anual, iar termenul pentru primul semestru s-a extins până pe 25 octombrie.

Emilian Duca, consultant fiscal, explică ce alte facilităţi mai au antreprenorii dacă plătesc în continuare impozit pe profit sau dacă au întârziat cu plăţile la bugetul de stat.

„S-a introdus un mecanism de bonificare la plată, astfel că, în trimestrul 2 şi 3, persoanele care achită impozitul pe profit la termen beneficiază de reducere de 10%. Putem semnala o reducere a sumei de plată pentru chiria sectoarelor de plajă cu circa 30%. Începând cu data de 25 iunie şi până la 25 octombrie, nu se calculează accesorii, adică majorări, dobânzi şi penalităţi, pentru sumele neachitate la bugetul de stat”, spune Emilian Duca, consultant fiscal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.