Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Un diplomat britanic a devenit erou în China după ce a salvat o studentă de la înec

todayonline.com
diplomat britanic, erou

Un diplomat britanic a fost salutat marţi drept erou de oficiali guvernamentali şi mass-media din China după ce a salvat o studentă chineză de la înec într-un râu din sud-vestul ţării, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Stephen Ellison, consul general în Chongqing, se afla în vizită sâmbătă în oraşul Zhongshan din apropiere când a auzit strigăte venind de la o mulţime adunată lângă un râu, potrivit unui comunicat postat pe WeChat de Ambasada Marii Britanii din China.

Ellison a văzut o femeie care căzuse în apă şi plutea cu faţa în jos. Un videoclip postat de ziarul The Paper îl arată pe Ellison în timp ce îşi dă jos pantofii şi sare în apă complet îmbrăcat. El ajunge la femeie şi înoată cu ea către ţărm. O persoană aruncă în apă o vestă de salvare roşie pe care Ellison o foloseşte pentru a o aduce pe femeie în siguranţă la mal.

Într-un interviu acordat BBC, Ellison a declarat că femeia, o studentă, şi-a revenit la scurt timp şi l-a invitat să ia masa împreună.

Citește și: Avertisment din partea Rusiei: o versiune cu mutații a virsului SARS-CoV-2 atacă Siberia

"Foarte mândru de Stephen Ellison, noul nostru consul general din Chongqing, China, pentru că a salvat o studentă de la înec în acest week-end", a scris pe Twitter ministrul de externe britanic Dominic Raab.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, l-a lăudat pe consul pentru "comportamentul său eroic".

Videoclipul a adunat 170 de milioane de vizualizări şi peste 12.000 de comentarii pe Weibo, unii internauţi numindu-l pe Ellison drept erou.

"Demn de admiraţie. Este numit cavaler în Marea Britanie şi erou în China", a scris un internaut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.