Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un legendar actor a murit din cauza COVID-19: Urma să filmeze alături de Wesley Snipes

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Sonny Chiba, actor japonez şi maestru de arte marţiale cunoscut din filme ca „Street Fighter” şi „Kill Bill”, a murit la vârsta de 82 de ani din cauza unor complicaţii pe fondul Covid-19.

Chiba a fost star în Japonia şi cunoscut la nivel internaţional pentru rolul din filmele „Kill Bill” regizate de Quentin Tarantino, scrie news.ro.

Cu o carieră de cinci decenii, care cuprinde şi trilogia „Street Fighter” şi unul dintre lungmetrajele seriei „Fast and Furious”, „Tokyo Drift”, Chiba a fost descris de Academia americană de film drept „o legendă” care „a amestecat duritatea cu profunzimea”.

Agentul lui, Timothy Beal, a spus că a fost un om „umil, grijuliu şi prietenos”. Pentru AFP, el a declarat că „a fost un prieten minunat şi un client nemaipomenit”.

Actorul Lewis Tan, care a jucat în „Mortal Kombat”, a scris pe Twitter: „O adevărată legendă a filmului de acţiune. Filmele tale sunt veşnice şi energia ta, o inspiraţie”.

Chiba a studiat artele marţiale în anii 1960, excelând în karate. A obţinut apoi roluri în filme şi seriale japoneze, inclusiv la influentele studiouri Toei.

„Pentru mine, cel mai distractiv rol de interpretat este băiatul rău”, a declarat el într-un interviu acordt în 2007

Seria de filme „Street Fighter” i-a atras atenţia tânărului Tarantino şi, după aproximativ 30 de ani, regizorul l-a distribuit pe Chiba în rolul Hattori Hanzo în „Kill Bill - Volume 1” (2003).

Personajul popular era un samurai devenit bucătar specializat în sushi care realizează o sabie pentru Bride, jucată de Uma Thurman. El şi-a reluat rolul în „Kill Bill: Vol 2”.

Chiba ar fi urmat să lucreze pentru „Outbreak Z”, film cu zombie ce îl are pe Wesley Snipes în rol principal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.