Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un leu celebru pe TikTok a fost salvat dintr-un cartier din Cambodgia, după ce a fost ținut captiv și abuzat de stăpâni

Eagle News
leu

Autorităţile din Cambodgia au efectuat o razie într-o locuinţă dintr-un cartier înstărit din capitala Phnom Penh pentru a salva un leu în vârstă de 18 luni căruia îi fuseseră îndepărtaţi dinţii şi ghearele şi care era crescut în mod ilegal drept animal de companie, relatează Reuters luni.

Animalul, care era ţinut captiv în cartierul Boeung Keng Kang din capitală, a fost descoperit de autorităţi după ce mai multe videoclipuri cu el au ajuns în vogă pe TikTok.

Când a fost găsit de poliţişti, duminică, leul se afla pe un coridor, cu zgardă la gât. După ce a fost împuşcat cu o armă cu tranchilizant, animalul cu o greutate de 70 de kilograme a fost urcat într-o cuşcă metalică, scrie Agerpres.ro.

Leul a fost apoi transportat la centrul pentru salvarea animalelor sălbatice Phnom Tamao Zoological Park and Wildlife Rescue Center (PTWRC) din zona limitrofă a capitalei, au indicat autorităţile.

''Era o specie rară, care a fost introdus ilegal în ţară din străinătate'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Neth Pheaktra.

''Potrivit legii, este interzisă creşterea acasă a animalelor sălbatice, în special a speciilor rare'', a adăugat el.

Organizaţia pentru protecţia animalelor sălbatice Wildlife Alliance a declarat că a ajutat în cadrul raziei, o operaţiune comună condusă de Administraţia Silvică, procurorul adjunct de la Tribunalul municipal din Phnom Penh, poliţie şi poliţia militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.