Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Un loc unic în Europa se află în România: A fost inclus în patrimoniul UNESCO

Facebook
Sighisoara

Un loc care s-a înălțat și a rămas neschimbat încă din secolul al XIII-lea atrage atenția tuturor turiștilor. Sighișoara este singura cetate medievală locuită permanent din Europa.

Atestată la sfârșitul secolului al XIII-lea sub denumirea germană Schespurch, Sighișoara a fost una dintre cele șapte cetăți fortificate construite în această regiune de coloniștii germani, cunoscuți sub numele de sași transilvăneni, începând cu secolul al XII-lea, notează Playtech.

Orașul s-a dezvoltat rapid într-un puternic centru economic și comercial. A fost fortificat cu 14 turnuri și cinci bastioane de artilerie pentru a se apăra împotriva invaziilor otomane. În timpul atacurilor, fiecare breaslă era responsabilă să-și apere propriul turn, denumit reprezentativ, cum ar fi Turnul Fierarilor.

Importanța locală a breslelor din zonă a fost reflectată și de dimensiunile și dotarea turnurilor cetății. Chiar și membrii consiliului local erau însărcinați cu apărarea Turnului cu Ceas, care păzea una dintre principalele căi de acces către orașul de sus.

Simbolul cheie al orașului-cetate Sighișoara, numit orașul de sus, bine delimitat de orașul de jos din punct de vedere al privilegiilor și apărării în timpul secolelor medievale, este inclus în Patrimoniul UNESCO. Unul dintre punctele cheie ce trebuie vizitate, dacă ajungi aici, este Turnul cu Ceas.

În vremurile medievale, existau 14 turnuri care apărau cetatea. Cele mai multe dintre ele sunt închise astăzi și nu pot fi vizitate. Însă Turnul cu Ceas a devenit un simbol care străjuiește chiar intrarea în oraș. Cel mai înalt și mai impunător turn a găzduit până în 1556 reuniunile Consiliului Orășenesc.

Caracteristicile unice ale Turnului cu Ceas din Sighișoara includ dimensiunile sale impresionante, înălțimea de 64 de metri, oferind o priveliște excelentă asupra centrului istoric al Sighișoarei. Fiecare sală a turnului găzduiește o expoziție tematică, iar vizitatorii pot vedea chiar și mecanismul ceasului care anunță ora exactă în fiecare zi de sute de ani.

Partea inferioară a turnului datează din secolul XIV, iar nivelurile superioare au fost adăugate ulterior. Ceasul din turn datează din anul 1648, când meșterul Johann Kirtchel a adăugat sferturile de oră și figurinele care reprezintă zilele săptămânii. Acoperișul datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.