Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un păstor a salvat șase ultramaratoniști, după ce 21 de atleți au murit

Last Minute Online News
china pastor

Un păstor din China a devenit marţi erou pe reţelele de socializare după ce a salvat vieţile a şase participanţi la un ultramaraton într-o zonă montană, în timpul căruia 21 de atleţi şi-au pierdut sâmbătă viaţa din cauza condiţiilor meteorologice extreme, potrivit AFP.

Cei 172 de atleţi care au luat sâmbătă startul la o cursă ultra-fond pe o distanţă de 100 de kilometri, menţinută de organizatori, în ciuda alertelor Biroului meteorologic din provincia Gansu (nord-vest), au fost surprinşi pe traseu de grindină, ploaie îngheţată, vânturi violente şi temperaturi în mare parte negative, informează Agerpres.ro.

Pe reţeaua de socializare chineză Weibo, internauţii l-au elogiat pe Zhu Keming, un păstor a cărui prezenţă de spirit în momentul maxim al furtunii a fost relatată de presa chineză.

Sâmbătă la prânz, Zhu se afla cu turma la păscut, când condiţiile meteorologice s-au degradat brusc, forţându-l să caute adăpost într-o grotă unde existau de obicei stocuri de îmbrăcăminte şi alimente pentru cazuri de urgenţă.

În această grotă a adăpostit un prim alergător, care suferea de crampe, încălzindu-i mâinile şi picioarele în jurul focului.

Înştiinţat de alţi patru alergători care au venit să se refugieze în grota sa, ciobanul a înfruntat elementele naturii pentru a veni în ajutorul unui al şaselea alergător, aflat în pericol în exterior.

Deşi acţiunile sale sunt considerate eroice, Zhu a declarat pentru presa chineză că este ''o persoană obişnuită, care a făcut ceva obişnuit'', regretând că nu i-a putut salva pe ceilalţi alergători decedaţi de hipotermie.

''Erau doi bărbaţi care şi-au pierdut viaţa, iar eu nu am putut face nimic pentru ei (...) şi sunt dezolat'', a mai spus acesta.

Autorităţile din provincie au mobilizat o echipă la faţa locului pentru a ancheta cauzele catastrofei, potrivit presei locale.

Această dramă a stârnit indignare şi a ridicat multe semne de întrebare în această ţară care a făcut o pasiune pentru cursele de alergare în ultimii ani.

Cel puţin cinci curse au fost anulate ca urmare a evenimentelor de sâmbătă, potrivit The Paper, o publicaţie din Shanghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.