Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un român în port popular a citit 'Rugăciunea universală' la slujba de Florii, oficiată de Papa Francisc la Vatican

Un român îmbrăcat în port popular a citit „Rugăciunea universală” la slujba de Florii ţinută duminică de Papa Francisc la Vatican.

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului, scrie news.ro.

Citește și: Liviu Dragnea aruncă bomba! Guvernul PSD-ALDE a bătut Guvernul Cioloș la acest capitol

Papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnului în Piaţa San Pietro din Cetatea Vaticanului, începând cu ora 10.00.

Ritul sacru a început la obeliscul din centrul Pieţei, unde se comemorează intrarea Domnului în Ierusalim. Papa a binecuvântat ramurile de palmier şi de măslin, pe care cardinalii, episcopii şi credincioşii le-au purtat în mâini la procesiunea de intrare. Potrivit ritualului, la evanghelie se proclamă Patima Domnului Nostru Isus Cristos, anul acesta urmându-se relatarea după sfântul evanghelist Luca.

Citește și: Victor Ponta dă cărțile pe față! Ce i-ar fi propus Liviu Dragnea

După omilia Sfântului Părinte şi recitarea Crezului, adunarea liturgică dă glas „Rugăciunii universale” sau „Rugăciunii credincioşilor”, una dintre rugăciuni – pentru papa şi toţi episcopii Bisericii. Aceasta a fost rostită în limba română, potrivit vaticannews.va, de către un imigrant care a purtat un costum tradiţional românesc.

Papa Francisc este aşteptat în România în perioada 31 mai - 2 iunie. În prima zi a vizitei, Sanctitatea Sa va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunităţi catolice din ţară la Şumuleu-Ciuc, unde va prezida Sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iaşi, unde va întâlni familiile şi tinerii, şi la Blaj, unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.

Citește și: Unde au fost surprinși Carmen și Klaus Iohannis azi – Locul nu a fost ales întâmplător .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.