Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un test de sânge depistează cancerul cu patru ani înainte de primele simptome

cancer mamar

Un test de sânge experimental depistează cancerul cu patru ani înainte de primele simptome. Testul determină, de fapt, alterări ale ADN-ului care pot duce la cancer. Studiul a fost făcut pe 123.000 de oameni, urmăriţi timp de 10 ani.

Pentru oncologi, un test care să depisteze cancerul în stadii incipiente ar fi o mină de aur și se pare că momentul acela se apropie, scrie mediafax.ro.

Citește și: Studiu șocant: Motivul pentru care majoritatea românilor se apucă de fumat

Un test de sânge pus la punct de cercetătorii de la University of California poate detecta cancerul cu 4 ani înainte de apariţia primelor simptome.

Testul, aflat în fază experimentală, determină alterări ale ADN-ului care pot duce la cancer.

Citește și: Lider PSD: ‘Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament’

Studiul a fost derulat vreme de 10 ani pe 123.000 de pacienţi cărora le-au fost recoltate probe de sânge. Deocamdată, cercetătorii s-au concentrat asupta principalelor forme de cancer, stomacal, esofagian, colorectal, la plămâni şi la ficat, dar ar putea extinde cercetarea şi mai mult.

Dr. Bogdan Gafton, de la Institutul de Oncologie din Iaşi, explică de ce este atât de importantă diagnosticarea timpurie a cancerului.

Citește și: Gabriela Firea, ieșire devastatoare: ‘Protestăm față de blocarea dublării alocațiilor copiilor. Este o lipsă de respect față de copiii din România’

„Testul acesta de care vorbim n-o să ne zică dacă pacientul va face sau nu cancer, ci ne va spune dacă are cancer într-o etapă iniţială, într-o etapă în care şansele de vindecare sunt mult mai mari decât dacă această neoplazie s-ar detecta într-un stadiu simptomatic. Şi cu siguranţă ar creşte foarte mult şansele de vindecare ale pacientului respectiv. Un tratament care este aplicat într-un stadiu incipient al bolii are şanse să vindece pacientul într-o proporţie mult mai mare şi, mai mult, să fie mai puţin nociv pentru pacient, mai uşor de suportat”, spune dr. Bogdan Gafton.

Citește și: Lovitură pentru Statul Român! Un membru al clanului Corduneanu vrea bani, după ce a fost achitat de instanță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.