Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un trainer IT din Sibiu, cu 17 ani de experiență în domeniu, a devenit profesor de 'predare online' pentru 120 de cadre didactice

School online
scoala online

Un trainer IT din Sibiu, cu 17 ani de experiență în domeniu, a devenit profesor de „predare online” pentru 120 de cadre didactice: „Mi-am dat seama că dacă profesorii şi învăţătorii fetelor mele au probleme, cel mai probabil şi alte persoane au probleme”, anunță MEDIAFAX.

Acesta este şi părinte şi a văzut cum fiicele sale, de 10 şi 13 ani, se chinuiau la şcoală în fiecare zi.

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

A strâns în jurul sau un grup de voluntari care i-au învăţat pe 120 de profesori cum să predea mai bine pe platforme cum sunt Zoom sau Google Classroom.

„Mi-am dat seama că dacă profesorii şi învăţătorii fetelor mele au probleme, cel mai probabil şi alte persoane au probleme. Le-am explicat fiecare pas în parte: cum să vadă că copiii sunt conectaţi, cum să îşi dea seama că dacă scot un copil din grup nu o să mai poată intra. În momentul în care ai un server al şcolii îţi e mult mai uşor să faci un cont educaţional cu Zoom şi să ai parte de toate functionalizatile pe care le oferă”, explică trainerul IT Cătălin Mihacea.

Un curs a durat câte 2 ore şi jumătate, iar profesorii au aflat cum pot să îi împartă pe copii în grupuri, cum să dea note, cum să arhiveze materiale didactice şi cum să aibă ore interactive.

Printre cursanți s-au aflat și Gloria Bucur si Dorina Călin.

„Am fost aruncaţi în groapa leilor, ca să spun aşa, pentru că ne-am trezit că nu ştim ce să facem în această situaţie şi atunci fiecare a trebuit să se descurce pe cont propriu. Unii au avut iniţiative personale şi au căutat informaţii, alţi colegi de-ai mei au fost reticienţi în folosirea acestor instrumente de predare”, a spus Gloria Bucur.

Citește și: Dinamo va avea un nou stadion: Marcel Vela a făcut anunțul .

Dorina Călin, profesor învăţământ primar, a subliniat la rândul său că trebuie să fie recunoscătoare celor care fac voluntariat în acest domeniu în care multă lume a fost luată prin surprindere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.