Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unde va fi înmormântat Ion Iliescu. Cum arată cavoul. Aici au fost înmormântați și lideri comuniști

mediaflux.ro
cavoul lui ion iliescu

Ion Iliescu, fostul președinte al României, are 93 de ani şi a ales locul în care va fi înmormântat. Este vorba despre un cimitir din București cunoscut atât pentru istoria sa, cât și pentru personalitățile comuniste care au fost înhumate aici de-a lungul vremii.

Fostul președinte al României va fi îngropat într-un cimitir creștin ortodox alături de familia sa, mai exact în Cimitirul Sfânta Vineri din București, acolo unde are un cavou din marmură neagră realizat acum ceva timp.

Mai mult, acum câțiva ani aici a fost îngropată și Maria Șerbănescu, cumnata lui Ion Iliescu și sora soției fostului președinte, Nina Iliescu, scrie mediaflux.ro.

Ion Iliescu a cerut ca locul unde este scris numele său și al soției de pe cruce să fie acoperit cu o altă placă de marmură pentru a sta ascuns. Timp de mai mulți ani acesta era acoperit doar cu o folie de plastic care era dată de multă lume jos, destul de frecvent, motiv pentru care fostul președinte a luat această decizie pentru a nu mai atrage atenția asupra locului de veci din acest cimitir.

Locul unde se află astăzi Cimitirul Sfânta Vineri a aparținut familiei Golescu-Grant, mari boieri cu merite în modernizarea României și mai ales filantropi.

Effingham Grant, fondatorul familiei, diplomat, om de afaceri și filantrop, născut în Marea Britanie și stabilit ulterior în România, este fratele Mariei Rosett, care se stabilește și ea la București. El este cel care a donat terenul cimitirului încă de la 1870, fiind considerat ctitorul acestui loc.

Printre personalitățile de marcă din acest cimitir se numără actorul-regizor-profesor C .Nottara, celebrul tenor Leonard, născut în Giulești, arhitectul Em. Budișteanu, cunoscuta artistă Maria Lătărețu, Toni și Lucia Sturdza Bulandra și alții. Tot aici erau înmormântați și liderii comuniști ai vremii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.