Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai mari actori ai lumii a fost găsit mort

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Dave Prowse, actor şi fost bodybuilder cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, relatează BBC.

Prowse, originar din Bristol, Marea Britanie, a fost distribuit în acest rol pentru statura sa impozantă, dar vocea personajului a aparţinut lui James Earl Jones.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Sportivul transformat în actor a fost însă cel mai mândru de interpretarea personajului Green Cross Code Man. Rolul, care a promovat siguranţa rutieră în Marea Britanie, i-a adus un MBE.

”Fie ca forţa să fie întotdeauna cu el!”, a declarat agentul său, Thomas Bowington, scrie news.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Acesta a mai spus: ”Deşi este faimos pentru interpretarea multor monştri, pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Dave şi au lucrat cu el a fost un erou în vieţile noastre”.

Actorul a murit după o boală scurtă.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Cariera lui Prowse s-a extins pe parcursul a 50 de ani, dar rolul său ca Sith Lord în Star Wars i-a adus faimă internaţională.

Din nefericire, accentul său din West Country nu a fost potrivit pentru acest rol, aşa că vocea sa a fost dublată.

Citește și: Schimbare de look a lui Klaus Iohannis! Cine îl îmbracă pe șeful statului

Cu toate acestea, Prowse a fost prezent în toate cele trei filme ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii sale de a ridica greutăţi, el reprezentând Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60.

În perioada respectivă, Prowse s-a împrietenit cu Arnold Schwarzenegger şi Lou Ferrigno (cunoscut pentru rolul din serialul TV Incredible Hulk), cu mult înainte ca aceştia să devină vedete de cinema.

Citește și: S-au certat, în direct, la TV! Dumitru Coarnă: ‘Pensia mea de invaliditate a fost transformată în pensie de vârstă’

Înainte de a deveni actor, Prowse a cunoscut succesul la Hollywood pregătindu-l fizic pe Christopher Reeve pentru rolul Superman.

Prowse a debutat ca actor cu rolul creaturii lui Frankenstein din filmul parodie Casino Royale din 1967, realizat după prima carte James Bond a lui Ian Fleming. Ulterior,a mai jucat de două ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, şi Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Actorul a mai jucat în filme precum The Saint, Space 1999 şi Doctor Who.

Prowse a participat în mod regulat la circuitul fanilor Star Wars şi la convenţiile din toată lumea, pentru aproape 40 de ani.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.