Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Unul dintre mai mari proiecte din vremea comunismului a fost finalizat: o nouă stațiune va face senzație în România

Un proiect aflat în lucru încă de pe vremea comunismului a fost inaugurat la peste 30 de ani distanță. Pe 21 ianuarie, a fost deschisă publicului prima pârtie de schi din Satu Mare, în zona Luna Șes.

Luna Şes este un spaţiu deschis de circa 250 de hectare, la o altitudine medie de 500 de metri, la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1.201 metri) şi a Muntelui Mic (1.013 metri). Investiția a presupus realizarea unui drum în lungime de 6,6 km, incluzând 7 poduri, un drum de acces la baza pârtiei de schi, în lungime de 1,8 km, o zonă de parcare, alimentările cu apă şi energie electrică, reţeaua de canalizare şi staţia de epurare.

primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, a explicat că lucrările au fost deschise pe vremea comunismului, dar numai în ultimii 12 s-a lucrat efectiv.

„De la idee au trecut zeci de ani şi de la implementare 12 ani. Efectiv, în 2012 au fost finalizate toate licitaţiile pentru toate proiectele şi de atunci au început lucrările, cu toate sincopele.

Din 2012 până în 2017 a durat scoaterea din circuitul forestier, a fost un handicap uriaş în realizarea acestei investiţii. Această zonă este plămânul de dezvoltare economică a oraşului Negreşti Oaş şi al întregii zone a Ţării Oaşului.

Cred că este zona zero a turismului din Ţara Oaşului, a turismului sătmărean în ceea ce priveşte acest gen de activităţi şi, de ce nu, regional.”, a spus Fedorca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.