Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru părinți: 'O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor'

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că valul patru nu seamănă deloc cu celelate anterioare. Asta pentru că varianta Delta este mult mai periculoasă și se transmite mai ușor. Tocmai din acest motiv pentru combaterea pandemiei este nevoie ca adolescenții cu vârste de până în 18-19 ani să se vaccineze.

„Vedem o creștere importantă la vaccinare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Și din experiența din acest sfârșit de săptămână vedem că tot mai mulți tineri vor să se vaccineze. Având în vedere că au în familie persoane vulnerabile sau că vor să merargă la cursuri, ei aleg să vină și să se vaccineze. Există o tendință de vaccinare în rândul celor tineri, a persoanelor active sub 60 de ani.

Într-o pandemie în care varianta dominantă e cu o contagiozitate atât de ridicată (cum e varicela sau alte afecțiuni) o să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor. Doar cu o rată mare de vaccinare putem să limităm cazurile.

Avest val patru nu seamănă cu celelalte anterioare. Delta e de cel puțin două ori mai contagioasă. Are această capacitate de a genera sute și mii de cazuri”, a spus Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.