Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Valeriu Gheorghiță prezintă cifrele vaccinării. Cei mai conștiincioși sunt vârstnicii

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță că totalul numărului de persoane vaccinate de la începutul campaniei, cu cel puțin o doză, a depășit 5,1 milioane de persoane, iar cu schema completă, numărul lor a sărit de 5 milioane.

„Cea mai crescută acoperire vaccinală este la grupa de vârstă 60-69 de ani adică 38,7% urmată de grupa de vârstă 50-59 de ani (37%), 70-79 de ani (36%)”, a declarat acesta.

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că din datele pe care DSP le raportează pe cazurile confirmate săptămânal, reiese că din totalul cazurilor săptămânale confirmate cu COVID -19 peste 80% sunt la persoane nevaccinate și majoritatea deceselor, practic peste 90% dintre decese, sunt de asemenea la persoanele nevaccinate.

„Ca atare vedem care este tendința de creștere progresivă a numărului de cazuri. În momentul de față vaccinarea este cea mai importantă soluție prin care noi putem limita inernările și pierderile de vieți omenești. Maladia COVID-19 nu geenrează decese într-un număr mare dacă ne vaccinăm în mod deosebit pentru peroanele care sunt la risc”, a precizat Gheorgiță.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.