Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vandali, nu activişti pentru climă: Au împroşcat un monument din Berlin cu o substanţă neidentificată

Activişti pentru climă au mânjit sâmbătă un monument aflat în apropiere de Parlamentul Germaniei cu o substanţa despre care au spus că ar fi ţiţei, informează DPA.

Gruparea The Last Generation a spus că susţinătorii ei au mânjit monumentul din sticlă ''Basic Law 49'' - care comemorează adoptarea constituţiei postbelice germane în 1949 -, situată în apropierea unui complex de birouri aparţinând Bundestagului, în centrul Berlinului, scrie agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că monumentul a fost mânjit cu o substanţă neidentificată. Dacă va fi aplicabil, cei şase activişti care au protestat împotriva politicii guvernului referitoare la combustibilii fosili riscă acuzaţii penale.

''Ardem petrol sau protejăm drepturile fundamentale? În 2023, doar una din două este posibilă'', a precizat gruparea într-un comunicat de presă. ''Continuăm să accelerăm către limita de 1,5 grade Celsius, în spatele căreia stau la pândă vârfurile problemelor climatice: Topirea de la Arctic. Curentul Golfului, aproape de colaps. Pădurea Amazoniană e pe moarte''.

Guvernul a eşuat în datoria lui constituţională de a proteja vieţile şi libertatea cetăţenilor, a adăugat el.

Sculptura cuprinde 19 panouri din sticlă, fiecare cu o înălţime de 3 metri, pe care sunt gravate cele 19 articole din Legea Fundamentală.

În februarie, demonstranţii pe probleme de mediu din această grupare au doborât un copac de mici dimensiuni în faţa Cancelariei din Berlin.

Începând cu 2022, activiştii Last Generation au blocat în mod repetat punctele de ieşire de pe autostrăzi şi alte drumuri în principal în capitală, dar şi în alte oraşe din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.