Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Vasile Dîncu face anunțul așteptat: Când sosesc militarii din grupul de luptă al NATO în România și unde vor fi amplasate

gov.ro
Vasile Dîncu

Primii militari din grupul de luptă al NATO vor veni în România luna viitoare, a declarat ministrul Apărării într-un interviu acordat TVR. Vasile Dîncu spune că baza de la Cincu este locul ideal pentru amplasarea grupului de luptă al NATO. Vor fi în total o mie de militari din care 500 francezi ş 220 portughezi. Din componența grupului ar mai putea face parte militari turci și britanici.

„Sper să îl avem măcar să fie toată organizarea făcută, chiar dacă nu vor fi veniți până în iunie chiar toate trupele, dar sper să avem componența lui mai repede. În mai am putea să avem primii militari și cu acest ”battle group”. Noi am avut inspecții din partea Ministerului francez al Apărări, am vorbit și eu cu cei care au venit din delegația franceză, au fost, vă spun, foarte încântați de condiții au fost în mai multe locuri la Sibiu, la Cincu”, a declarat Dîncu.

Întrebat dacă baza de la Cincu are toate datele necesare pentru a fi baza unui ”battle group”, ministrul a răspuns: „După părerea mea este locul ideal pentru un ”battle group” pentru că sunt în zonă toate chestiunile de infrastructura necesare să faci exerciții, trageri. Franța este națiunea cadru care va organiza acest battle group și cel mai probabil va avea și cea mai mare participare că de regula țara care este națiune cadru dă cam jumătate din ”battle group”, cam 500 de oameni, până la o mie se completează cu alte națiuni.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.