Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Veneția a ajuns de nerecunoscut din cauza secetei

venetia

Din păcate, turiștii și localnicii au fost martorii unor scene pe care nu sperau să le vadă vreodată. Gondolele stau acum pe margine, iar celebrele canale au rămas fără apă. În timpul acesta, autoritățile susțin că ar fi nevoie de o ploaie care să dureze 50 de zile pentru ca situația să revină la normal. Din păcate, evenimentul este unul tragic în Italia unde râurile și lacurile din mai multe zone suferă de o severă lipsă de apă.

Gondole trase pe dreapta în Veneția din cauza secetei: ce se întâmplă?

Situație alarmantă în Veneția! Celebrele gondole au fost trase pe dreapta după ce canalele au rămas fără apă din cauza secetei cu care se confruntă Italia. Turiștii și localnicii sunt șocați de imaginile pe care nu credeau că le vor vedea vreodată, timp în care autoritățile susțin că singura soluție rapidă ca situația să revină la normal este o ploaie care să dureze 50 de zile.

Lipsa apei în zona menționată este o situație neobișnuită pentru că în anii trecuți orașul era nevoit să facă față inundațiilor. Acum, locul se confruntă cu o astfel de situație în care navigarea gondolelor este imposibilă. De asemenea, nici taxiurile pe apă nu mai pot circula.

Specialiștii susțin că problemele sunt puse pe seama mai multor factori precum: lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune și curenții marini. Mai mult decât atât, îngrijorări au ridicat și săptămânile bune fără precipitații în Italia, lucru care a dus în cele din urmă la o lipsă severă de apă în râuri și lacuri.

„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă”

Cu 61% mai puțină apă acum decât în mod normal

Concret, cel mai lung râu al Italiei are cu 61% mai puțină apă acum decât în mod normal în această perioadă a anului. Amintim că în luna iulie a anului trecut Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani și a declarat stare de urgență în zonele agricole care depind de râul Po.

„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a declarat climatologul Massimiliano Pasqui, de la institutul italian de cercetare științifică CNR.

De asemenea, s-au stabilit și temperaturi mai ridicate în vestul Europei în ultimele 15 zile decât cele normale acestei perioade în care ne aflăm. Cu toate astea, ultimele prognoze meteo anunță ploi și ninsori în Alpi în zilele următoare, lucru care i-a bucurat enorm pe oameni, dar și pe autorități, scrie playtech.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.