Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Vicepreședintele american SPRIJINĂ protestele din Venezuela și pe cei care i se opun lui Maduro: 'Este un dictator care nu are legitimitatea'

Belfast Telegraph
Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence a transmis marţi un mesaj video de sprijin pentru venezueleni, pentru a-i încuraja pe cei care protestează împotriva preşedintelui Nicolas Maduro şi pentru a evidenţia susţinerea americană pentru liderul de opoziţie Juan Guaido, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Într-un mesaj video înregistrat în engleză, amestecată şi cu câteva cuvinte sau propoziţii în spaniolă, Mike Pence, care l-a criticat şi până acum pe Maduro, spune că acesta este un 'dictator' care nu are dreptul să revendice puterea.

"Din partea preşedintelui Donald Trump şi a întregului popor american, vreau să exprim sprijinul de neclintit al SUA, în contextul în care voi, popor venezuelean, vă ridicaţi vocea într-un apel pentru libertate", a spus Pence.

Opoziţia din Venezuela pregăteşte pentru miercuri marşuri în întreaga ţară ca parte a unui eveniment anual care marchează căderea guvernului militar în 1958. Criticii guvernului îl compară tot mai mult pe Maduro cu dictatorul Marcos Perez, care a fost înlăturat de la putere în acel an.

"Nicolas Maduro este un dictator care nu are legitimitatea să pretindă puterea. Nu a câştigat niciodată preşedinţia într-un scrutin liber şi corect şi şi-a menţinut controlul asupra puterii prin încarcerarea oricui îndrăzneşte să îi se opună", a spus Pence în mesajul său, pe care şi l-a început cu salutul spaniol 'hola'.

Citește și: CUTREMUR la Casa Albă: Omul care se ocupa de România A DEMISIONAT

Pence a exprimat din nou sprijinul SUA pentru Guaido, cu care a vorbit la telefon la începutul acestei luni, şi pentru Adunarea Naţională pe care acesta o conduce, ca "ultimul vestigiu al democraţiei".

Pence a spus că Washingtonul sprijină decizia lui Guaido de a impune puterile Adunării Naţionale, de a-l declara pe Maduro 'uzurpator' şi de a forţa crearea unui guvern de tranziţie.

"În contextul în care vă faceţi auzite vocile mâine (miercuri - n.r.), din partea poporului american transmit tuturor oamenilor drepţi din Venezuela: estamos con ustedes ('suntem alături de voi' - n.r.)", a adăugat el.

"Suntem cu voi, suntem alături de voi şi vom fi cu voi până când democraţia va fi restabilită şi vă veţi recâştiga dreptul înnăscut la libertate", a mai transmis vicepreşedintele american.

Maduro a fost învestit în funcţie la 10 ianuarie pe fondul unor critici la nivel mondial că mandatul său este ilegitim după alegerile din 2018 care au fost considerate în mare măsură ca fiind fraudate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.