Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Victor Ponta, după ce a câștigat la CEDO procesul pierdut cu Lucian Isar: 'M-au executat așa, poc-poc'

Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta DNA

Victor Ponta, condamnat în România pentru afirmaţii defăimătoare la adresa unuia dintre foştii săi miniştri, Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, a obţinut câştig de cauză marţi în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Ponta spune că banii îi va lua de la statul român, nu de la judecătorul care nici măcar nu l-a chemat să depună mărturie, înainte de a da sentința.

”Nu e un motiv de bucurie. Îmi mai dă cineva ceva înapoi? M-au executat așa, poc-poc. Eu nu am vrut să rămână așa, pentru istoria mea. Ar trebui să fim toți egali în fața legii. Ce am câștigat eu de la CEDO, 2.200 de euro, cât i-am dat domnului Isar, voi lua de la statul român. E corect? Nu e corect!

Domnul Isar e un om foarte puternic în cercuri mai puțin vizibile. CEDO a spus că nici măcar nu m-au chemat la proces.”, a spus Victor Ponta la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ponta, prim-ministru din mai 2012 până în noiembrie 2015 şi apoi deputat, a postat în februarie 2016 pe Facebook comentarii care vizau un fost membru al guvernului său, suspectat de corupţie, Lucian Isar. El a susţinut că în aproape patru ani de activitate ca prim-ministru a fost o singură ocazie în care a primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, pe care l-a şi numit.

Considerând aceste afirmaţii ca fiind "false şi defăimătoare", Isar a depus o plângere împotriva fostului şef al guvernului şi a obţinut condamnarea acestuia de către instanţele româneşti, spre marea nemulţumire a lui Ponta, care a sesizat CEDO.

Curtea de la Strasbourg i-a dat dreptate, estimând că instanţele româneşti "nu au stabilit în mod convingător că exista o necesitate socială imperioasă de a plasa protecţia drepturilor" fostului ministru "mai presus de dreptul la libertatea de exprimare" al lui Victor Ponta.

Organismul judiciar al Consiliului Europei a obligat România să-i plătească lui Ponta 2.200 de euro pentru "daune materiale", conform Hotărârii publicate marţi pe site-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.