Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban îl ia prin surprindere pe Klaus Iohannis: 'Am fost invitat de doamna premier, avem o relaţie strategică cu UDMR'

Viorica Dăncilă Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, care este şi preşedinte al FIDESZ, a făcut, miercuri, un apel către maghiarii din Transilvania de a vota lista de candidaţi UDMR pentru europarlamentare.

"Mâine, la Sibiu, voi participa la Summit şi doamna premier din România m-a invitat. Noi avem o relaţie strategică cu UDMR şi în cadrul acestei campanii europarlamentare, de aceea am acceptat invitaţia domnului preşedinte (al UDMR, n.r.) ca să îmi petrec o zi înainte de Summit şi o zi după Summit, să petrecem împreună aceste două zile pentru a-i îndemna pe maghiarii din Transilvania să participe la alegeri, să voteze, şi să sprijine lista UDMR. Iată, de asta am venit încoace", a spus Viktor Orban, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, informează agerpres.ro.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

El a adăugat că alegerile europarlamentare reprezintă o ocazie pentru maghiarii din toate ţările Europei.

"În fiecare alegeri europarlamentare e o mare posibilitate pentru Ungaria, pentru ungurime, pentru maghiarii care trăiesc pe teritoriul mai multor ţări şi atunci când avem posibilitatea este bine să apară şi o reprezentanţă a întregii maghiarimi din toate ţările. (...) Aş vrea să-i rog pe maghiarii din Transilvania ca să voteze tot ce e pe lista UDMR", a menţionat Viktor Orban.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că parteneriatul formaţiunii sale cu FIDESZ funcţionează foarte bine.

"L-am rugat pe dl Viktor Orban (...) să facă un scurt turneu în Transilvania, pentru că suntem în plină campanie pentru alegerile pentru europarlamentare. Cauza noastră este comună, europarlamentarele sunt o cauză comună, motiv pentru care eu cred că parteneriatul strategic UDMR-FIDESZ, pe care îl construim de câţiva ani încoace, funcţionează foarte bine şi asigură cadrul pentru aceste alegeri", a declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vizitează, în perioada 8-10 mai, mai multe localităţi din Transilvania, la invitaţia UDMR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.