Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban SFIDEAZĂ România: A cântat, alături de sute de copii, la Cârța, imnul secuiesc

Facebook
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat vineri după-amiază Academia de Hochei cu sediul în localitatea Cârţa, județul Harghita, finanţată de Guvernul Ungariei, a asistat la un antrenament pe patinoarul din localitate şi a primit în dar un tricou cu numele său.

Vizita premierului Ungariei la sediul academiei şi al centrului metodologic nu a fost deschisă presei, jurnaliştii având acces doar la un antrenament susţinut de mai mulţi copii, elevi ai academiei, pe patinoarul din Cârţa.

Citește și: Rareș Bogdan dă lovitura! Ce a declarat la Summitul de la Sibiu, alaturi de Angela Merkel

Antrenamentul a fost urmărit atât de Viktor Orban şi de alţi membri ai delegaţiei sale, printre care s-a numărat şi preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cât şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, născut în localitatea Cârţa şi de senatorul UDMR Tanczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana, prin care se finanţează Academia de Hochei de la Cârţa.

De asemenea, Viktor Orban a strâns mâna mai multor copii hocheişti, iar la finalul antrenamentului a intrat pe gheaţa patinoarului, alături de ceilalţi oficiali şi de micii hocheişti. Momentul s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc de către cei prezenţi în patinoar, inclusiv de către premierul Ungariei.

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’

Potrivit informaţiilor furnizate de senatorul Tanczos Barna, premierului Viktor Orban i-a fost oferit în dar, în timpul vizitei la sediul academiei, un tricou de hochei cu numele său şi un puc de hochei.

Senatorul Tanczos Barna s-a arătat onorat de faptul că premierul Ungariei a vizitat academia de la Cârţa, pe care Executivul de la Budapesta a finanţat-o, în ultimii trei ani, cu peste cinci milioane de euro.

Citește și: Sumă amețitoare! Cât încasează vedeta care a lăsat PRO TV pentru Antena 1

"Pentru noi a fost o onoare deosebită să fim vizitaţi de premierul Ungariei, premierul Guvernului care a finanţat în ultimii trei ani un proiect amplu de dezvoltare a mişcării hocheistice din Ţinutul Secuiesc. Ne simţim onoraţi că dintre toate ramurile sportive finanţate de guvernul maghiar, hocheiul din Ţinutul Secuiesc a fost ales de premier. Am prezentat realizările de până acum şi planurile de viitor. Mişcarea hocheistică din Ţinutul Secuiesc asigură, practic, majoritatea jucătorilor din reprezentativa naţională a României, dând, în acelaşi timp, jucători de valoare şi echipei naţionale maghiare", a declarat Tanczos Barna, pentru AGERPRES.

Academia de Hochei a Ţinutului Secuiesc, cu sediul în localitatea Cârţa, este finanţată de Guvernul Ungariei şi dispune de facilităţi moderne pentru învăţarea şi practicarea acestui sport de către copiii din zonă, cum ar fi o sală de antrenamente, un patinoar acoperit, echipamente de specialitate dar şi unul dintre cele mai moderne centre medicale de recuperare sportivă din România şi un centru metodologic.

Citește și: Anunț făcut de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall! ‘Confirm că astăzi Ministerul Justiției a primit documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.