Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban spune că el îi apără pe homosexuali: 'Legea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor'

FOX NEWS
Viktor Orban

Prim-ministrul ungar, Victor Orban, s-a prezentat joi ca apărător al homosexualilor şi a negat că recenta lege controversată adoptată de parlamentul de la Budapesta ar aduce atingere drepturilor persoanelor LGBT, relatează AFP.

'Legea nu se referă la homosexuali. Ea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor', a declarat Orban la sosirea la summitul UE de la Bruxelles.

Citește și: VIDEO După ce și-a pus aproape toată Europa în cap, Viktor Orban îi ignoră pe contestatari: 'Sportul şi politica nu trebuie amestecate'

'Sub regimul comunist, homosexualitatea era pedepsită şi eu m-am luptat pentru libertatea şi drepturile lor. Apăr drepturile homosexualilor', a spus Orban, criticat de majoritatea omologilor săi europeni pentru noua lege.

Aceasta prevede că 'pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să le fie accesibile celor de sub 18 ani'.

Legea a fost calificată miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept 'o ruşine', scrie agerpres.ro.

De altfel, 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Italia şi Spania, i-au interpelat într-o scrisoare comună pe liderii UE şi pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, invitat la summitul UE, cu privire la necesitatea de a face respectate valorile europene.

Fără a menţiona explicit Ungaria, scrisoarea deplânge 'ameninţările împotriva drepturilor fundamentale şi, în particular, a principiului de non-discriminare din cauza orientării sexuale'.

'Pentru toată Ungaria, este o onoare că un prim-ministru sau un şef de Comisie se interesează de o lege ungară, noi suntem la dispoziţia lor şi voi fi bucuros să le spun că nu este vorba în niciun caz despre o lege cu privire la homosexualitate', a mai declarat Viktor Orban.

'Această lege priveşte felul în care un copil învaţă sexualitatea. Sunt chestiuni dificile şi deciziile pe acest subiect sunt exclusiv responsabilitatea părinţilor. Statul trebuie să creeze condiţiile pentru ca părinţii să-şi poate exercita aceste drepturi', a adăugat şeful guvernului de la Budapesta.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.