Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Violeta Alexandru s-a plâns că NU are bani: Ludovic Orban a fost prompt și a cerut alimentarea imediată a contului

Guvernul Romaniei
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că solicită Ministerului de Finanţe, odată cu publicarea rectificării bugetare în Monitorul Oficial, ”alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active”, el enumerând cele pentru angajaţii care revin în activitate după şomajul tehnic, pentru cei aflaţi înainte de pensie şi pentru românii întorşi din străinătate, care îşi caută locuri de muncă. Totodată, el a menţionat că în septembrie trebuie plătite pensiile şi alocaţiile mărite.

”O să solicit Ministerului de Finanţe, odată cu publicarea rectificării bugetare în Monitorul Oficial, alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active: 41,5 din salariul brut, pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic, şi măsurile active pentru oamenii aflaţi aproape de pensie, pentru românii întorşi din diaspora şi sunt în căutarea locurilor de muncă. Aici trebuie să fim pregătiţi…”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

”Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fodurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate”, a răspuns ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

”Deci asta e prioritate zero, alimentarea imediată a conturilor astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări”, a continuat Orban.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’ .


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.