Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă a găsit cheia guvernării: 'Voi face un departament în subordinea premierului pentru proiecte de infrastructură'

dancila viorica

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, la emisiunea "Marius Tucă Show", că va înființa un departament în subordinea sa, care să se ocupe de proiecte de infrastructură și în cadrul căruia va cere raport săptămânal privind investițiile din România.

"Avem proiecte pe termen scurt, mediu și lung. În primul rând, săptămâna trecută am făcut, am scos toate obiectivele pe fiecare domeniu în parte pe care le avem de îndeplinit din programul de guvernare. Bineînțeles că trebuie să adaptăm o serie de proiecte la realitate și că unele dintre ele vor suferi modificări. Pentru mine, pentru Guvernul pe care-l condus, am spus că că 2019 este un an al investițiilor și pentru noi perioada aceasta vom încerca să ne ținem de cuvânt. Autostrăzi, spitale, dotări în spitale, investiții în școli. Nu întâmplător anul acesta avem cel mai mare buget pe educație și sănătate, două domenii foarte importante", a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea "Marius Tucă Show".

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Premierul a reiterat ideea potrivit căreia sunt necesare investiții mai ales în mediul rural.

"Am mers în spitale, am văzut că avem nevoie de dotări, dotarea spitalelor. Trebuie să avem în vedere atât în ceea ce privește infrastructura, mă refer la autostradă, poduri, spitale, școli, dar și în mediul rural pentru că am auzit în ultima perioadă multe afirmații referitoare la faptul că nu s-au făcut deloc investiții în România. Dacă ne uităm în mediul rural și ne uităm pe PNDL 1 și PNDL 2, s-au făcut foarte multe investiții. Noi trebuie să gândim și din punct de vedere al coeziunii, nu putem să lăsăm mediul rural nedezvoltat și să ne gândim numai la dezvoltarea în mediul urban. Acum introducem Fondul de Dezvoltare și Investiții astfel încât să continuăm cu investițiile", a completat Viorica Dăncilă.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! Dorește închisoare pe viață pentru aceste persoane

Solicitat să puncteze câteva proiecte punctuale, premierul a replicat: "Foarte curând spitalul de la Constanța, spital regional, pe care îl vom face G2G (government to government-n.r.) cu Turcia. Suntem într-un stadiu destul de avansat al discuțiilor cu spitalul de la Iași. Avem parteneriatul public-privat pe autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov și, bineînțeles, voi face un departament în subordinea primului-ministru, tocmai pentru proiecte de infrastructură, unde vreau să am raport săptămânal privind investițiile din România astfel încât să ne încadrăm în ceea ce am promis și, bineînțeles, încurajăm foarte mult pe parteneriatul public-privat".

Citește și: Aflat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea primește o nouă lovitură! Marele său proiect, dinamitat! .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.