Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă, anunț CRUCIAL despre candidatul la președinție + Propunerile care ajung la Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Liviu Dragnea a spus, înainte de a pleca în pușcărie, ca Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul coaliției PSD - ALDE la prezidențiale. Firea a refuzat, iar Viorica Dăncilă a anunțat că totul se va decide în CEX-ul partidului.

”Nu vreau ca decizia să o ia președintele partidului, decizia se ia în CEX. Nu am discutat, în BPN, despre candidatul la prezidențiale. Vom discuta în CEX.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Moise Guran îl pune la zid pe Klaus Iohannis:’Acest guvern trebuie să plece, dacă ești serios’

PSD se pregătește să propună noi nume de miniștri la cele 3 portofolii vacante, plus unul de vicepremier. Klaus Iohannis le va afla după ședința CEX a PSD, când va fi sunat de Dăncilă.

”Vom intra cu propunerile de miniștri, pentru că expiră interimatul. Trebuie să trimitem la Cotroceni propunerile. Le voi cere colegilor să vină cu propuneri. Trebuie să facem o nominalizare și pentru postul de vicepremier. Voi discuta propunerile cu colegii mei. Rezultatul final va fi dat de vot, de majoritate. Când o să văd propunerile pentru cele 4 portofolii, îl voi suna pe președintele Iohannis, pentru că așa e constituțional. Eu am avut întotdeauna o deschidere către echilibru și dialog cu președintele. Instituțional, trebuie să existe dialog.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Victor Ponta, ofertat de PSD! Ce decizie a luat liderul PRO România

Vicepremierul Viorel Ștefan urmează să vacanteze funcția pe care o deține în Guvern de la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curții de Conturi a UE, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Sursele citate au mai precizat că înlocuitorul lui Viorel Ștefan urmează să fie stabilit în a doua jumătate a lunii iunie.

Pe 23 aprilie, Viorel Ștefan Viorel Ştefan, vicepremier al României, a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandatul său urmând să înceapă pe 1 iulie, a anunţat instituţia europeană. Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele două state membre UE şi după consultarea Parlamentului European.

Citește și: Traian Băsescu dă alarma: O știre bombă de pe surse!

Propunerile de remaniere refuzate de președintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

În prezent, sunt conduse interimar ministerele de Ana Birchall la Justiţie, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi Ștefan Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Citește și: SURSE Mutare făcută de USR-PLUS pentru prezidențiale! Răspunsul la o întrebare-cheie .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.