Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă, atac la cei care acționează în cazul crimelor de la Caracal: 'Ne doare incapacitatea lor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dancila Guvern

Viorica Dăncilă a vorbit, la sediul Guvernului, într-o declarație extraordinară de presă despre cazul de la Caracal. Premierul a făcut un apel la unitate, atât a forțelor politice, cât și a societății civile pentru lupta împotriva criminalității.

”Se împlinesc deja 5 zile de când vestea cutremurătoare a întâmplărilor din Caracal ne-a lovit. Este un caz șocant, o tragedie care ne-a zguduit pe toți. Cu toții suntem, înainte de orice, oameni. Cu toții avem familii, rude de care ne îngrijim și pe care vrem să le știm bine. Și este firesc să ne doară imaginea unei cruzimi de nedescris, dar și a unei incapacități din partea celor ce ar fi trebuit să acționeze cu responsabilitate, cu grijă și cu maximă atenție pentru siguranța și viața unui copil.

Citește și: Șeful DIICOT a făcut declarații:’Nu putem neglija nicio versiune din anchetă. Ne dorim din tot sufletul să le găsim încă în viață’

Din păcate, nu putem da timpul înapoi, iar cuvintele nu sunt de ajuns pentru a vorbi despre durere - a părinților, a familiei, a tuturor celor care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia.

Nu putem da timpul înapoi, dar putem privi înainte - România trebuie să depășească foarte repede această criză a instituțiilor răspunzătoare de siguranța cetățeanului, să reparăm ce e de reparat, să înlocuim ce e de înlocuit, să le facem cât mai repede să funcționeze așa cum ar fi trebuit să funcționeze acum cinci zile și, din păcate, n-au făcut-o.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la BNR! S-a decis azi: Apare o nouă bancnotă în România!

Trebuie să ne adunăm toate forțele – instituții ale statului, forțe politice, ONG-uri, români – să luptăm împotriva criminalității, împotriva tuturor actelor care ne pun în pericol siguranța și ne lezează drepturile fundamentale.

Putem să mișcăm lucruri. Putem porni reforme. Și asta vom face.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: EXCLUSIV Reclamă halucinantă: ‘Monstrul din Caracal ne-a omorât prețurile’

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.