Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dăncilă se așteaptă să fie chemată la audieri și acuză că este ținta Internelor

Facebook
dancila

Candidatul PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, a declarat joi intr-o conferinta de presa, dupa ce Internele au declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018, că 'tinta principala' a mutarii facute de ministrul PNL este sa ajunga in fata procurorilor contracandidatul lui Klaus Iohannis.

Dancila a zis ca nu vrea sa comenteze informatiile aparute pe surse potrivit carora Liviu Dragnea ar fi fost informat la protestele din 10 august de la oameni din Jandarmerie si de secretari de stat din Guvern. Dancila a zis ca nu are informatii pentru ca a fost in concediu atunci.

„Eu cred ca tinta principala este contracandidatul pe care vor sa-l cheme in fata procurorilor. Nu am nimic de ascuns', a zis Dancila, despre declasificarea raportului 10 august.

„Raportul a fost desecretizat în proporție de 90% din timpul mandatului domnului Fifor. A început desecretizarea din timpul mandatului lui Carmen Dan. Astăzi am văzut declarația ministrului de Interne care a spus același lucru că a fost desecretizat, dar nu îl poate face public pentru că este parte a unei anchete. Să înțeleg că și Guvernul dezinformează? Așa cum la noi nu a putut fi făcut public din cauza unei anchete, aceeși situație este și acum. Dar aș vrea să fie aceeași măsură. Să nu fie dublă măsură. DIICOT a avut acces la dosar. E parte a unei anchete. Deci au știut în permanență ce este acel dosar”, a mai spus Viorica Dăncilă, întrebat dacă prin întârzierea desecretizării raportului despre 10 august, Guvernul pe care l-a condus a obstrucționat justiția.

Chestionată cum își explică faptul că MAI acum a putut desecretiza și acel 10% din raport, Viorica Dăncilă a răspuns: „Pentru că indiferent ce au făcut ei cu acel 10%, DIICOT avea acces la raport. DIICOT știa despre acel 10% din acel raport”.

Liderul PSD a adăugat că vrea ca românii să afle adevărul prin elucidarea cât mai rapidă a dosarului din 10 august.

„Îmi doresc ca dosarul 10 august să fie elucidat cât mai repede și românii să afle adevărul. Au fost jandarmi care au greșit. Ei vor plăti pentru greșelile lor. Cred că cei care au greșit trebuie să plătească, dar e incorect să folosești politic acest eveniment”, a conchis Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.