Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă, despre ancheta DIICOT de la Caracal: 'Eu trebuie să iau toate măsurile ca cei vinovați să plătească'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a abordat, la Craiova, tema cazului de la Caracal, unde la aproape două săptămâni de la dispariția Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani despre care Gheorghe Dincă a spus că a incinerat-o, ancheta pare să bată pasul pe loc. Premierul a evitat să dea un verdict clar despre cum acționează procurorii DIICOT, după ce în spațiul public au fost expuse o serie de greșeli făcute de anchetatori.

”Știți foarte bine că ancheta este făcută de DIICOT, nu pot să spun eu dacă sunt mulțumită sau nu sunt mulțumită. Pentru mine este important să iau toate măsurile ca cei vinovați să plătească, este important să aduc din punct de vedere legislativ acele elemente astfel încât, fie că vorbim de Ministerul Justiției, fie că vorbim de situațiile de urgență, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor Interne, trebuie să avem aceste reglementări pentru ca astfel de lucru să nu se mai întâmple.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Am vorbit deja cu domnul Arafat, știți foarte bine că este un grup de lucru în subordinea primului ministru. Pentru mine este important să avem un adevărat război împotriva criminalității, trebuie să luptăm împotriva corupției, e foarte corect, dar trebuie să luptăm și împotriva criminalității. Este foarte important ca pe viitor să am o campanie susținută împotriva traficului de persoane și să aduc alături de mine pe toți cei care vor să ducem această luptă. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple și pentru acest lucru cred că ar trebui să existe un consens la nivel național.

Nu este corect, nu este uman, nu este de acceptat să încercăm să politizăm un astfel de eveniment tragic. Și eu sunt mamă, sunt convinsă că toate mamele din România s-au gândit la copiii lor și în momentul acesta cred că trebuie să gândim din punct de vedere uman dincolo de interesele noastre politice. Eu voi face acest lucru și toate cele zece puncte pe care le-am enumerat și am spus că le voi face - am foaia de parcurs pe birou - și pe toate le voi pune în aplicare. Dacă din partea societății civile, dacă din partea altor partide politice care vor lăsa la o parte discursul electoral, vin și alte elemente, am toată deschiderea să le preluăm. Pentru noi este important ca astfel de tragedii să nu se mai repete.”, a explicat Viorica Dăncilă.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.