Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă îi dă peste nas Anei Birchall, după atacul fostei pesediste: 'Văd o apropiere foarte mare'

Inquam Photos / George Calin
dancila birchall gavrilescu

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că nu ştie la ce se referă fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, atunci când vorbeşte despre greşelile făcute în justiţie, Dăncilă justificându-se prin faptul că nu este membru al Parlamentului şi nu ştie ce s-a discutat în comisia condusă de Florin Iordache, care a lucrat la modificările unor legi privind acest domeniu.

"Nu am ce să comentez. Doamna Birchall trebuie să spună la ce se referă. Dar văd discursul doamnei Birchall ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis. Văd o apropiere foarte mare. Doamna Birchall să spună la ce face referire, eu nu am de unde să ştiu.", a spus Dăncilă, joi seară, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Atac dur la adresa lui Ludovic Orban: Cât de nenorocit poți sa fii?Ce jeg de om e’

Ea a susţinut că nu ştie ce s-a întâmplat, invocând că nu este membru al Parlamentului.

"Mai mult decât atât, doamna Birchall este membru al Parlamentului României, a votat pe anumite legi în Parlament. Eu nu sunt membru al Parlamentului României, nu ştiu ce s-a întâmplat în comisia Iordache pentru că nu am fost membru al Parlamentului. Nu ştiu ce vrea să spună doamna Birchall. Poate vrea să justifice într-un fel modul în care a acţionat”, a afirmat liderul PSD.

Citește și: Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, spune că Viorica Dăncilă i-a reproşat că a continuat să discute despre Justiţie, deşi partidul a decis după alegerile europarlamentare să nu se mai abordeze acest subiect. ”Era în fişa postului, că nu era să vorbesc despre vreme sau broşe”, susţine Birchall.

Fostul ministru Ana Birchall spune că, în ”prea marea sa înţelepciune”, pentru a justifica excluderea sa din PSD, Viorica Dăncilă făcea referire la faptul că s-a decis să nu se mai vorbească despre Justiţie, după referendumul din mai, dar ea a continuat să abordeze subiectul.

Citește și: Dezastru pentru o categorie de angajați-Ludovic Orban a făcut anunțul

"Păi, doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al Justiţiei să vorbesc despre Justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de ”Comisia specială Iordache”, de exemplu, despre asaltul asupra Justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe....Cât despre ”Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute”, tocmai asta am făcut în calitate de ministru al Justiţiei: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greşelilor făcute în trecut în Justiţie, să oprim asediul nefast asupra justiţiei şi să începem să recâstigăm încrederea românilor că justiţia şi domnia legii chiar sunt respectate şi aplicate”, a scris, joi, pe Facebook, Ana Birchall.

Aceasta a făcut referire şi la raportul MCV.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cîțu a acuzat o ‘gaură’ la buget: Nu își cunoaște nici măcar atribuțiile ca ministru de Finanțe

”Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, aţi fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că aţi citit raportul, deşi trebuia. Dacă l-aţi fi citit, aţi fi observat că NU sunteţi deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform aşteptărilor, acelaşi mandat pe care dvs. îl criticaţi!”, a mai scris Birchall.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi seară, că fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost excluşi din PSD. Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, spune că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD, întrucât nu a fost invitată la şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a afla acuzaţiile şi a răspunde.

Citește și: Rareș Bogdan șterge pe jos cu PSD: ‘Guvernul Dăncilă a fost un criminal! România trăiește printr-o minune’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.