Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Viorica Dăncilă revine cu precizări despre vorbitorii de limbi străine: 'Aceasta a fost afirmaţia mea...'

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Premierul interimar Viorica Dăncilă revine cu precizări referitoare la afirmaţiile făcute la Timişoara despre vorbitorii de limbi străine. Aceasta afirmă că nu a criticat românii care vorbesc alte limbi, ci pe politicienii care îşi denigrează ţara în exterior.

"Apreciez pe toţi vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză, germană. Sunt o resursă valoroasă pentru ţara noastră. Dar nu sunt de acord cu politicienii care în una dintre limbile de circulaţie internaţională îşi critică propria ţară. Aceasta a fost afirmaţia mea şi nu aşa cum vor unii să interpreteze şi îşi arată reaua-credinţă", a afirmat Dăncilă.

Întrebată vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, de ce nu se descurcă în limba engleză, Dăncilă a răspuns: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

Referindu-se la cei care vorbesc bine limba engleză și spun ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă, Dăncilă a continuat: „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afara granițelor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.