Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video viral! Femeie din Buzău a alungat, cu mâinile goale ursul care i-a intrat în gospodărie - 'Mușcă-l, Ursulică!, i-a strigat ea câinelui său

urs violent

Video viral! Femeie din Buzău a alungat, cu mâinile goale  ursul care i-a intrat în gospodărie - 'Mușcă-l, Ursulică!, i-a strigat pensionare câinelui său

O femeie din comuna buzoiană Mânzălești a fost extrem de aproape de un pericol care putea să o coste viața. După ce a observat în propria grădină un urs masiv care-i alerga niște capre, femeia a pornit către animal să-l alunge, împreună cu câinele său, în loc să se pună la adăpost, așa cum îndeamnă autoritățile.

Întâlnirea riscantă a avut loc zilele trecute, în satul Plavățu, comuna buzoiană Mânzălești. Nu se făcuse 5 după-amiaza când Genica Șenchiu s-a trezit cu ursul foarte aproape de casă. Animalul intrase printr-o spărtură făcută chiar de el în gardul metalic și încerca să prindă caprele care se aflau la păscut în grădină.

Deși a observat că sălbăticiunea este foarte mare, de câteva sute de kilograme, Genica Șenchiu a decis s-o alunge, urlând către ea. Înainte să pornească spre urs, femeia l-a eliberat pe Ursulică din lanț, câinele luându-și imediat rolul de păzitor al gospodăriei. Întreaga scenă a fost filmată cu telefonul mobil de protagonista întâmplării.

Dorința de a-și proteja animalele domestice din ogradă a fost mai puternică decât instinctul de conservare

Dorința de a-și proteja animalele domestice din ogradă a fost mai puternică decât instinctul de conservare, a mărturisit femeia care locuiește singură în casa din Plavățu, soțul fiind plecat la muncă în Italia. Știa din presă că urșii dau târcoale din ce în ce mai des localităților, în căutarea hranei, zeci de capre de capre și oi fiind sfâșiate numai în ultimele două luni.

Martora spune că ursul era foarte mare, de peste 400 de kilograme. A observat caprele venind în fugă, iar când s-a uitat atentă, ursul venea în fugă în spatele lor. Instinctul a trimis-o să-și dezlege câinele din lanț, apoi să plece în direcția animalului și să strige la el. Femeia mai povestește că ursul făcea doi pași înainte, unul înapoi, se ridica în două picioare, iar într-un final a cedat în fața câinelui.

Pe pagina de Facebook, femeia a primit laude pentru curajul dovedit în alungarea animalului periculos, dar și mustrări, fiindcă și-a pus viața în pericol. Nu puține au fost exemplele relatate în presă și pe rețelele de socializare despre întâlnirile cu urşii şi ce consecinţe au avut unele dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.