Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Vlad Voiculescu detonează NUCLEARA: s-au raportat greșit morții de Covid-19

Inquam Photos/ Octav Ganea
Vlad Voiculesc

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că există indicii conform cărora au fost raportate greșit cifrele pandemiei, în special la capitolul decese. Voiculescu i-a cerut lui Florin Cîțu, dacă tot este interimar la Ministerul Sănătății, să verifice situația, mai ales că este vorba despre fapte petrecute în mandatul Guvernului PNL.

„Am avut, acum 2 săptămâni, evaluarea directorilor DSP-urilor. Pot spune că nivelul profesional al acestora nu ne face să fim mândri de ei. Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai multe decese și este o statistică care trebuie clarificată.

De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar care cunoaște situația de anul trecut, l-aș ruga să revadă situația de la Unifarm. Anul trecut au primit 1,2 miliarde de euro și este unul dintre marile furturi, unul dintre marile jafuri din istoria României. Domnul ministru interimar trebuie să verifice această situație pentru că are mare legătură cu partidul care îl susține la guvernare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.