Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vlad Voiculescu spune că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București: 'Nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că relaţia sa cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este "cât se poate de civilizată", însă "nu a funcţionat perfect" atunci când ar fi fost necesar acest lucru. El a spus că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București ca să fie ministru.

"Dacă Nicuşor Dan are vreo vină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Institutul 'Matei Balş'? Este pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti. (...) Relaţia mea cu Nicuşor Dan este una cât se poate de civilizată, aşa cum a fost dintotdeauna. Nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze. Acesta este şi motivul pentru care sunt astăzi aici şi nu la Primăria Capitalei, printre altele, dar este un om corect, care a câştigat din fericire Primăria Capitalei şi mi-am adus contribuţia atât cât am putut eu. Este un om căruia îi urez mult succes. Şi, de altfel, nu numai că îi urez mult succes, pun umărul ca şi copreşedinte USR PLUS Bucureşti tocmai ca Nicuşor Dan şi toată echipa de la Primăria Capitalei să aibă succes", a afirmat ministrul, în cadrul unui interviu difuzat duminică de Prima TV.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

El a adăugat că discută cu primarul general al Capitalei atunci când există o problemă. "Când avem ceva de vorbit, evident că vorbim", a precizat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă este o persoană conflictuală, în contextul în care în ultima perioadă a avut replici contradictorii cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu şi cu medicul Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Cred că deloc”.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

„Nu este absolut nicio ceartă, ba din contră: domnul Emil Boc a înţeles greşit un document care i-a fost transmis către consultare. Centrele de vaccinare... Scria foarte clar acolo că va fi pus în discuţia Guvernului. că vor fi decontate cheltuielile de la Ministerul Sănătăţii, şi asta a fost şi discuţia, era pur şi simplu un document pus în consultare. Cred că are alte supărări domnul Emil Boc”, a afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă schimbarea din funcţie a managerului Spitalului Judeţean Cluj ar putea fi cauza supărării primarului de la Cluj Napoca, Ministrul Sănătăţii a răspuns: „E o posibilitate, dar nu vreau să presupun”.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari?

„Cum motivul invocat nu era un motiv, am presupus că există alte probleme. E totul în regulă, avem atât de mult de treabă, că nu are sens să discutăm prea mult o problemuţă de la un anumit punct”, a adăugat Vlad Voiculescu.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii a afirmat că este „o minciună” informaţia conform căreia ar fi încercat schimbarea acestuia de la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, explicând că minciuna „a pornit de la un anumit trust de presă care are, probabil anumite interese politice”.

Citește și: Controale-fulger ale Poliției Capitalei! DGPMB a descins în două restaurante și le-a amendat!

„Nu a fost cazul niciodată, niciodată, aveţi cuvântul meu, nu i-am cerut demisia domnului Gheorghiţă sau schimbarea dânsului din funcţie, ba din contră, îi doresc succes şi, mai mult decât atât, lucrăm împreună. (...) Atunci când avem de discutat lucruri, le discutăm cât se poate de deschis. Ne auzim, câteodată, de trei-patru ori pe zi, ne şi vedem”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a menţionat că nu s-a discutat niciodată în şedinţele de guvern cum funcţionează comitetul condus de Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.