Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin, la prima apariție publică, după o lună de DISPARIȚIE: 'O majoritate absolută a cetăţenilor noştri împărtăşesc şi susţin aceste poziţii'

vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că o "majoritate absolută" a ruşilor susţin proiectul său de reformă constituţională, cu prilejul primei sale apariţii publice în mai bine de o lună, relatează AFP.

Surâzător şi fără mască la o ceremonie de celebrare a Zilei Rusiei, Vladimir Putin a elogiat tradiţiile şi cultura poporului rus, afirmând că este natural ca ele să se reflecte în Constituţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

"Sunt sigur că o majoritate absolută a cetăţenilor noştri împărtăşesc şi susţin aceste poziţii", a declarat liderul de 67 de ani la o ceremonie de ridicare a drapelului desfăşurată în aer liber în vestul Moscovei.

Această amplă reformă constituţională îi dă dreptul lui Vladimir Putin să se menţină la putere până în 2036, remodelează o parte din instituţii şi înscrie în legea fundamentală măsuri sociale conservatoare.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Printre aceste măsuri, "credinţa în Dumnezeu" şi căsătoria definită numai ca "o uniune între un bărbat şi o femeie".

Această reformă a Constituţiei, prima din 1993, a fost propusă surprinzător de Vladimir Putin în ianuarie, după 20 de ani în fruntea statului.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’

În pofida scăderii progresive a numărului de infecţii, numeroase voci s-au ridicat în corpul medical şi în mediile critice faţă de Kremlin pentru a denunţa o ridicare considerată prematură a măsurilor de izolare la Moscova.

Cu prilejul zilei naţionale va fi organizat un concert vineri seară în Piaţa Roşie, însă autorităţile afirmă că regulile de distanţare fizică vor fi respectate.

Citește și: Orban: ‘Măștile trebuie purtate, în mod obligatoriu; iar dacă cineva nu poartă mască poate fi amendat’

O mare defilare care marchează victoria Uniunii sovietice asupra Germaniei naziste urmează a fi organizată pe 24 iunie, după ce a fost amânată din cauza pandemiei, la fel ca şi votul asupra reformei constituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.