Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Vremea extremă face ravagii în Portugalia: sute de pompieri încearcă să stingă un uriaș incendiu de vegetație

Twitter
incendii algeria

Sute de pompieri, ajutați de localnici, încearcă să stingă flăcările care au cuprins un parc natural din apropierea popularei destinații de vacanță Cascais, în Portugalia. Vântul puternic complică intervenția pompierilor, potrivit Reuters.

Incendiul a izbucnit marți după amiază, într-o zonă muntoasă care face parte din parcul natural Sintra-Cascais. Rezervația se întinde pe o suprafață de aproximativ 145 de kilometri pătrați și este situată la vest de capitala Lisabona, scrie Mediafax.

Susținuți de 189 de vehicule, peste 600 de pompieri au fost trimiși în misiune. Avioanele cu apă au survolat zona, dar au fost nevoite să își înceteze activitatea pe parcursul nopții.

Flăcările se apropie de mai multe sate, iar localnicii au încercat să își protejeze casele cu găleți de apă. De asemenea, mai multe persoane au fost evacuate. Până în prezent, nicio casă nu a fost afectată și nu există victime.

Vremea extremă din luna iulie a făcut ravagii pe întreaga planetă, temperaturile record din China, SUA și sudul Europei provocând numeroase victime, incendii de pădure și penurie de apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.