Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Zeci de palestinieni, răniţi sau arestaţi în timpul ciocnirilor cu poliţia israeliană la funeraliile unui tânăr palestinian

Telegram
confruntari politia israeliana palestinieni

Zeci de palestinieni au fost răniţi şi alţii arestaţi în urma ciocnirilor cu poliţia israeliană în noaptea de luni spre marţi în Ierusalimul de Est ocupat, ocazionate de funeraliile unui tânăr palestinian, transmite AFP, citând surse palestiniene.

Sute de persoane au luat parte la funeraliile lui Walid Al-Sharif, un tânăr de 23 ani decedat sâmbătă din cauza rănilor suferite cu trei săptămâni în urmă în timpul ciocnirilor cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor, potrivit Agerpres.

Sicriul său a fost purtat luni seară pe esplanadă, unde erau fluturate steaguri palestiniene, apoi spre un cimitir de la marginea Oraşului Vechi din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat şi anexat de Israel.

Conform Semilunii Roşii palestiniene, 73 de persoane au fost rănite, mai ales cu gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare, în ciocnirile cu poliţia din timpul procesiuni. Treisprezece răniţi au fost spitalizaţi.

La rândul său, poliţia israeliană a anunţat 15 arestări în urma 'revoltelor violente' declanşate de sute de persoane 'care au aruncat cu pietre, sticle, cărămizi şi alte obiecte grele' spre forţele de securitate. Şase poliţişti au fost răniţi în aceste ciocniri, a precizat comunicatul.

Potrivit organizaţiei Clubul prizonierilor palestinieni, mai mult de 50 palestinieni din Ierusalim au fost arestaţi.

În cursul dimineţii de marţi, armata israeliană a anunţat că a avut loc o tentativă de atac cu cuţitul asupra unor soldaţi la intrarea în oraşul palestinian Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate. Militarii au deschis focul, a precizat armata, iar potrivit unor surse medicale israeliene, atacatorul a fost rănit la un picior.

Recentele ciocniri survin pe un fond de violenţe persistente în Teritoriile palestiniene şi în Israel şi după şarja poliţiei israeliene din timpul funeraliilor de vineri ale jurnalistei palestiniano-americane Shireen Abu Akleh, ucisă în cursul unei operaţiuni israeliene în Cisiordania. Intervenţia poliţiei la funeralii a atras un val de critici internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.