Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Zelenski acuză Rusia că blochează 22 de milioane de tone de cereale: 'În iulie va deveni evident că vine cu adevărat catastrofa'

YouTube
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape jumătate din exporturile de cereale ale Ucrainei sunt blocate în prezent, deoarece Rusia continuă să blocheze principalele rute de export ale țării prin Marea Neagră și Marea Azov, calificând situația drept o potențială "catastrofă" pentru securitatea alimentară globală.

Adresându-se vineri unui think tank indonezian de politică externă în cadrul unui forum online, Zelensky a declarat: "22 de milioane de tone de cereale sunt ținute în silozuri în prezent. Nu le putem livra pe piețele internaționale unde sunt necesare chiar în acest moment".

Președintele ucrainean a mai spus că estimările ONU potrivit cărora foametea ar putea afecta alte 50 de milioane de persoane în acest an reprezintă o estimare "conservatoare", lăsând să se înțeleagă că numărul celor afectați va fi mai mare.

"Foametea nu vine singură, este întotdeauna însoțită de haos politic care exacerbează situația, ruinează viețile oamenilor, creând condiții nesigure pentru oamenii obișnuiți", a spus el. "În iulie, când multe țări își vor epuiza stocurile de recoltă de anul trecut, va deveni evident că vine cu adevărat catastrofa."

Președintele ucrainean a acceptat, de asemenea, invitația de a participa la summitul G20 din Indonezia din noiembrie. El a îndemnat gazdele să includă "doar națiuni prietene", lăsând să se înțeleagă că Rusia ar trebui să fie exclusă de la summitul din Bali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.