Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Zelenski, în direct în Parlamentul Japoniei: Președintele Ucrainei, semnal de alarmă privind centralele nucleare din țara sa

Twitter
Volodimir Zelenski

Președintele Zelensky și-a folosit mesajul video în direct către parlamentul japonez pentru a avertiza asupra pericolelor cu care se confruntă țara sa din cauza atacurilor rusești asupra centralelor nucleare și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la gestionarea locul accidentului de la Cernobîl.

La începutul acestei luni, soldații ruși au intrat în zona de excludere de la Cernobîl de 32 km și au înconjurat perimetrul centralei nucleare.

Moscova a spus că a securizat locul împreună cu garda națională ucraineană, dar Ucraina a spus că trupele ruse au preluat controlul deplin.

Discursul lui Zelensky a rezonat cu parlamentarii japonezi, care rămân bântuiți de amintirea dezastrului nuclear de la Fukushima din 2011.

Liderul ucrainean a cerut, de asemenea, sancțiuni pentru a încerca în continuare să creeze presiuni internaționale pentru a pune capăt agresiunii ruse și a spus că luptele din unele zone ale țării sale au fost atât de grave încât oamenii nu au putut să-și îngroape rudele care au fost ucise.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.