Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viena declară RĂZBOI islamului politic: Închide toate moscheile radicale

Guvernul austriac a ordonat închiderea "moscheilor radicale", la patru zile după atentatul comis la Viena de un simpatizant al grupării Stat Islamic, a anunţat vineri Ministerul austriac de Interne, transmite AFP.

Principala organizaţie reprezentându-i pe musulmanii din Austria, IGGOe, care gestionează 360 de moschei, a confirmat că a procedat deja la închiderea unui lăcaş de cult care "încălca doctrina", scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

"Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre", a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.

A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva "islamului politic", "ideologie" ce reprezintă un "pericol pentru modelul de viaţă european", aminteşte France Presse.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat vineri pentru AFP purtătoarea de cuvânt a parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.