DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vienna Insurance Group a înregistrat un volum al primelor de 493 milioane de euro şi un profit brut de 14,2 milioane de euro, în 2020

canal2.md
bani euro

Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493,8 de milioane de euro, un profit brut de 14,2 milioane de euro şi o rată combinată îmbunătăţită la 99%, se arată în raportul financiar al companiei publicat joi.

Potrivit raportului, Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493,8 de milioane de euro, un profit brut de 14,2 milioane de euro şi o rată combinată îmbunătăţită la 99%. Numărul de angajaţi din România a ajuns la 1.792 de persoane, potrivit agerpres.ro.

La nivelul grupului, VIG a înregistrat în 2020 un nivel al primelor în creştere la 10,43 miliarde de euro, un profit înainte de impozitare de 346 milioane de euro şi o rată combinată îmbunătăţită la 95%.

„Grupul VIG a reuşit să traverseze cu bine această perioadă dificilă de pandemie. Am arătat că suntem capabili să rezistăm în faţa evenimentelor neprevăzute. Această stabilitate este cel mai mare atu al nostru şi ne permite să depăşim vremurile tulburi şi să facem faţă în mod eficient oricăror provocări locale speciale”, a declarat CEO al Vienna Insurance Group, Elisabeth Stadler.

VIG prognozează în 2021 un volum al primelor de aproximativ 10,4 miliarde de euro, similar cu cel din 2020, şi un profit înainte de impozitare cuprins între 450 de milioane de euro şi 500 de milioane de euro. Rata combinată este prognozată să se menţină la un nivel sustenabil de aproximativ 95%.

Rata de solvabilitate finală la nivelul grupului la sfârşitul anului 2020 a fost revizuită în creştere comparativ cu nivelul raportat pe 9 martie 2021 (235%). Rata de solvabilitate finală de 238% reflect menţinerea capitalizării foarte puternice a VIG. La 31 decembrie 2020, VIG avea fonduri proprii de 8,8 miliarde de euro, din care 83% în categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai înalt nivel de calitate).

Cerinţa minimă legală privind necesarul de capital de solvabilitate este de 3,7 miliarde de euro.

„Credem că este responsabilitatea noastră să respectăm valorile importante pentru clienţii noştri şi să le gestionăm cu grija şi atenţia corespunzătoare. Nu ne concentrăm doar pe aici şi acum, ci şi pe viitor, în linie cu strategia noastră pe termen lung”, explică Stadler. Această atitudine este clar subliniată în

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări, peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) şi peste 22 de milioane de clienţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994.

VIG este prezent în România prin Omanisig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

VIG a anunţat în luna noiembrie 2020 că achiziţionează companiile Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia, preţul de achiziţie a acţiunilor fiind de 830 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.