Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnam - Șase persoane au fost condamnate la moarte pentru trafic de droguri

Operation World
vietnam

Un tribunalul din oraşul Ho Chi Minh a condamnat la moarte şase traficanţi de droguri, care au fost găsiţi vinovaţi că au adus în ţară 14 kilograme de narcotice, inclusiv ketamină, au relatat miercuri media de stat din Vietnam preluate de dpa.

Liderul grupului de opt traficanţi, Nguyen Thanh Phat, în vârstă de 33 de ani, împreună cu cinci dintre complicii săi, toţi până în 30 de ani, au primit pedeapsa capitală. Ceilalţi doi au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare, potrivit cotidianului local VnExpress.

Sentinţa vine după ce în septembrie 2019 autorităţile din oraşul vietnamez au descoperit 7 kilograme de droguri de sinteză în casa lui Phat, în urma anchetei stabilindu-se că gruparea sa aducea cantităţi importante de ketamină din Cambodgia învecinată.

Vietnamul este cunoscut pentru pedepsele extrem de severe aplicate traficanţilor de droguri. În octombrie 2019, 11 bărbaţi au fost condamnaţi la moarte în aceeaşi zi de două tribunale distincte, pentru trafic de metamfetamină şi heroină.

Conform legislaţiei vietnameze, producerea sau vânzarea a 100 de grame de heroină sau cocaină ori a 300 de grame de metamfetamină se pedepseşte cu moartea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.