Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnamul anunță că a ajuns la acorduri privind transferuri de tehnologie pentru producerea vaccinurilor rusesc şi american

Operation World
vietnam

Vietnamul a anunţat marţi că a ajuns la acorduri privind transferuri de tehnologie pentru producerea vaccinurilor rusesc şi american împotriva coronavirusului, informează Reuters.

Această ţară din Asia de Sud-Est vrea să-şi dezvolte producţia de vaccinuri. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat în mai că analizează o propunere a unui producător neidentificat din Vietnam de a deveni un hub tehnologic pentru vaccinuri împotriva COVID-19 bazate pe tehnica ARN mesager.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam poartă de asemenea discuţii cu Rusia pentru producţia vaccinului Sputnik V, potrivit media locale, scrie Agerpres.ro.

Marţi, Vietnamul a anunţat de asemenea într-un comunicat că va primi încă 20 de milioane de doze de vaccin ARN mesager dezvoltat de companiile Pfizer din SUA şi BioNTech din Germania, ridicând totalul la 51 milioane de doze.

După ce a ţinut sub control răspândirea virusului o mare parte din pandemie, Vietnamul se confruntă cu cel mai grav focar de până acum, cu o înmulţire record a infectărilor zilnice, ceea ce adaugă presiune asupra guvernului pentru a creşte aprovizionarea cu seruri şi pentru a accelera vaccinările.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a raportat marţi 4.795 de noi infectări, de la 4.195 de cazuri luni. Vietnamul a înregistrat 62.820 de infectări şi 334 de decese în total.

Până în prezent, Vietnamul a ajuns la acorduri pentru 105 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 şi este în discuţii cu alţi producători pentru alte 70 de milioane de doze, a anunţat guvernul, adăugând că speră să le primească în 2021 şi începutul anului 2022.

Vietnamul a primit aproximativ 10,6 milioane de doze de vaccin şi urmează să primească provizii de vaccinuri Moderna din Statele Unite prin instrumentul COVAX.

De asemenea, Vietnamul a cerut Chinei doze de vaccin Sinopharm, se adaugă în comunicatul guvernului.

Ministerul Sănătăţii vietnamez a declarat că se aşteaptă ca vaccinul produs în ţară, NanoCovax, să fie administrat pe scară largă către sfârşitul anului 2021.

Aproximativ 4,3 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până acum în Vietnam, dar doar circa 310.000 de persoane au fost pe deplin vaccinate, dintr-o populaţie de 98 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.