Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnamul condamnă traficul de fiinţe umane, după drama din Anglia

politie vietnam

Vietnamul a condamnat sâmbătă traficul de fiinţe umane, a doua zi după anunţul autorităţilor britanice potrivit cărora cele 39 de persoane găsite decedate într-un camion erau probabil imigranţi clandestini vietnamezi, scrie AFP, potrivit news.ro.

Mare parte dintre victime, în curs de identificare, sunt, potrivit primelor elemente din anchetă, originare din centrul Vietnamului. În această regiune, contrabandiştii sunt relativ uşor de găsit pentru cei care vor să ajungă ilegal în Europa, adesea prin Rusia.

Riscurile acestor tentative au ieşit la iveală în mod tragic prin descoperirea corpurilor neînsufleţite a 31 de bărbaţi şi opt femei într-un camion frigorific, la Londra, pe 23 octombrie.

Poliţia din Vietnam a anunţat vineri că a arestat două persoane în acest caz, fără a preciza identitatea lor. De cealaltă parte, Poliţia britanică a chemat la audieri doi fraţi nord-irlandezi.

Citește și: IMAGINI FABULOASE de la ziua lui Petre Daea: Ministrul a izbucnit în lacrimi, în prezența soției și a premierului Viorica Dăncilă

Vietnamul "condamnă ferm traficul de fiinţe umane şi îl consideră o infracţiune gravă", a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Lê Thi Thu Hang.

Guvernul vietnamez a solicitat "ţărilor din regiune şi restului lumii să accelereze cooperarea pentru a combate traficul de fiinţe umane cu scopul de a împiedica o astfel de tragedie", a adăugat ea.

Identificarea are loc prin compararea ADN-ului victimelor cu cele ale presupuşilor membri ai familiilor lor, în provinciile Ha Tinh şi Nghe An (centru).

Acest caz a şocat Marea Britanie şi prelungeşte doliul a numeroase familii de vietnamezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.