Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnamul începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în martie

zf.ro
vaccin COVID-19

Vietnamul va începe programul de vaccinare anti-COVID-19 luna viitoare, cu personalul medical din prima linie şi vârstnicii la rând pentru primele doze în timp ce ţara se confruntă cu un nou val de infecţii cu coronavirus, a anunţat luni mass-media de stat, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Ţara din sud-estul Asiei se aşteaptă să primească 60 de milioane de doze în acest an, inclusiv 30 de milioane în cadrul mecanismului COVAX condus de OMS, cu un prim lot de 204.000 doze de vaccin AstraZeneca urmând să sosească pe 28 februarie.

"Primul val de vaccinări anti-COVID-19, acordând prioritate angajaţilor medicali din prima linie şi grupurilor cu risc ridicat, va începe în martie imediat după ce soseşte primul lot de vaccin AstraZeneca şi va trece de verificările de calitate", a relatat ziarul Tuoi Tre.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Frigidere capabile să depoziteze vaccinuri la temperaturi de -86 la -40 de grade Celsius au fost pregătite în cele mai mari trei oraşe ale ţării, Hanoi, Ho Şi Min şi Danang, potrivit ziarului.

Guvernul a anunţat anterior că purta discuţii cu producătorii rus şi american de vaccinuri cu privire la potenţiale acorduri de aprovizionare, în timp ce se aşteaptă ca un vaccin local să fie gata pentru administrare până în mai.

La sfârşitul lunii trecute, Vietnamul a aprobat vaccinul AstraZeneca pentru utilizare de urgenţă la câteva zile după ce ţara a detectat primul caz de transmitere locală în aproape două luni.

Datorită testării în masă şi carantinei stricte, Vietnamul a reuşit să oprească cu succes răspândirea virusului luni de zile, dar un nou focar s-a dovedit mai dificil de eliminat.

Ţara de 98 milioane de locuitori a înregistrat 791 de noi cazuri după un nou focar detectat luna trecută sau aproximativ o treime din numărul total de 2.383 de cazuri de infecţii de când au fost înregistrate pentru prima dată acum un an. Vietnamul a raportat 35 de decese cauzate de virus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.