Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitoarea cruce din centrul Capitalei, desfiinţată de specialişti: 'O tâmpenie!'

piata universitatii

Crucea monumentală de la Universitate, proiect al senatorului Sorin Ilieşiu, stârneşte în continuare controverse. A devenit subiect de glume pe net, iar specialiştii care o caracterizează ca fiind o „tâmpenie”, o „aberaţie sinistră” spun că nu are cum să fie pus în aplicare.

Degeaba a fost votată în Senat şi urmează să treacă prin Camera Deputaţilor, care este decizională, cât timp, conform tuturor celor cu care am vorbit, proiectul nu va primi avizul Consiliului Legislativ. Senatorul a confundat proiectul de lege cu un proiect de reamenajare a spaţiului urban, ignorând total legislaţia în domeniu.

Vezi şi: Senatorii au aprobat construirea unei cruci de 25 de metri în buricul Capitalei

Deja membrii comisiilor care ar trebui să aprobe acest proiect nu îl văd cu ochi buni. „O tâmpenie, o aberaţie sinistră, sub nicio formă nu o să susţin aşa ceva. Eu am semnat pentru ca statuia lui Brătianu să revină acolo unde a fost amplasată iniţial. Noi încercăm să redăm, cât putem, din frumuseţea Bucureştiului de altădată”, a declarat Remus Cătălin Câmpeanu, consilier general, pentru ziarul Ring.

De aceeaşi părere este şi Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei: „Este o tâmpenie. Printr-o lege nu poţi să dai ordin autorităţilor locale să facă o astfel de chestie. Din punct de vedere al tehnicii legislative, e deficitară; asta ca să nu vorbim dacă este sau nu oportună din punct de vedere al urbanismului sau dacă există posibilitatea de a amplasa acolo o astfel de construcţie, ţinând cont că pe dedesubt trece metroul. De altfel, trebuie şi o dezbatere publică. Este adevărat că lupta anticomunistă a fost neglijată, comemorarea victimelor comunismului nu s-a făcut aşa cum ar fi trebuit şi e normal să facem ceva, dar nu în stilul ăsta.”

Vezi şi: Omul cu ideea crucii uriaşe din buricul Capitalei face un nou anunţ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.