Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor va fi găzduită de Emiratele Arabe Unite

Gianni Infantino

Emiratele Arabe Unite vor găzdui viitoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor, la începutul anului 2022, a anunţat, miercuri, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, citat de AFP.

"Cupa Mondială a Cluburilor se va juca la începutul lui 2022. Nu sunt încă stabilite datele, dar gazda va fi Emiratele Arabe Unite", a declarat Infantino la o conferinţă de presă după o reuniune a Consiliului FIFA.

Pe 9 septembrie, Federaţia japoneză de fotbal (JFA) a anunţat că Japonia renunţă la organizarea competiţiei din cauza crizei sanitare. Competiţia reuneşte câştigătoarele celor mai importante competiţii continentale, precum şi o reprezentantă a ţării gazdă.

Cupa Mondială a cluburilor, care se joacă în mod tradiţional în decembrie, a fost amânată pentru al doilea an consecutiv.

Qatarul a găzduit la începutul anului precedenta ediţie, care trebuia să aibă loc în decembrie 2020, dar care a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Printre participante se află Chelsea, care va reprezenta Europa în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor în sezonul trecut, clubul egiptean Al-Ahly, deţinătorul trofeului Ligii Campionilor Africii, în timp ce în America de Sud, cluburile Palmeiras şi Flamengo urmează să dispute luna viitoare finala competiţiei Copa Libertadores, echivalentul sud-american al Ligii Campionilor.

Ediţia trecută a Cupei Mondiale a Cluburilor a fost câştigată de Bayern Munchen.

Emiratele Arabe Unite au organizat deja de patru ori competiţia (2009, 2010, 2017 şi 2018). Ediţia din 2018 a fost câştigată de Real Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.