Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul este al hidrogenului - Australia de Vest a introdus pentru prima dată hidrogen în rețeaua de gaze

chemindigest.com
fluxys hidrogen

Hidrogenul regenerabil a fost amestecat pentru prima dată în rețeaua de gaze naturale din Australia de Vest, odată cu deschiderea oficială a primei stații de alimentare cu hidrogen de mare viteză din acest stat, noteaă miningweekly.com.

Compania de gaze naturale ATCO a început să amestece un mic procent de hidrogen din surse regenerabile într-o parte a rețelei de distribuție a gazelor naturale din orașul Cockburn.

Proiectul este unul dintre cele mai mari de acest tip din Australia și se așteaptă să ajungă la peste 2 700 de întreprinderi și gospodării. Este pentru prima dată în Australia de Vest când hidrogenul regenerabil este utilizat în rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

ATCO intenționează să mărească și să testeze procentele de amestec de la 2% până la 10%. Între timp, ATCO și dezvoltatorul de energie verde Fortescue Future Industries (FFI) au deschis, de asemenea, prima stație de realimentare cu hidrogen verde la centrul de inovare pentru energie curată al ATCO.

Stația de realimentare cu H2 utilizează hidrogen verde produs la fața locului, la instalația ATCO din Jandakot, din energie electrică regenerabilă prin electroliză. Aceasta va permite Fortescue, ATCO și terți, cum ar fi poliția din Australia de Vest, să își susțină flotele de vehicule cu pile de combustie cu hidrogen, având capacitatea de a realimenta o Toyota Mirai cu hidrogen verde în mai puțin de cinci minute și de a susține până la 500 km de deplasare fără emisii.

"Hidrogenul verde este o soluție practică și implementabilă de care avem cu toții nevoie pentru a contribui la combaterea încălzirii globale, iar misiunea noastră la Fortescue este de a face disponibilă această alternativă regenerabilă la combustibilii fosili la scară globală și la costuri competitive", a declarat președintele executiv al Fortescue, Dr. Andrew Forrest.

"Acest lucru începe acasă, chiar aici, în Australia de Vest. La fel cum Fortescue s-a angajat să meargă dincolo de combustibilii fosili pentru a atinge un nivel real de emisii operaționale zero până în 2030, suntem mândri să sprijinim decarbonizarea sectorului transporturilor din Australia de Vest, oferind posibilitatea de a alege să umplem rezervoarele cu o sursă de combustibil cu emisii zero.

"Suntem foarte mândri de acest proiect, care reprezintă începutul unei noi industrii uriașe la nivel mondial. Deși poate fi o mică picătură în ocean, merită totuși să sărbătorim. Acesta este viitorul statului nostru. Suntem recunoscători pentru sprijinul guvernului Australiei de Vest și încântați de parteneriatul cu ATCO în acest proiect, care contribuie la stabilirea economiei ecologice a Australiei de Vest, creând noi locuri de muncă și oportunități pentru australienii din vest", a declarat Forrest.

Guvernul statului a investit în ambele proiecte, contribuind cu 1,97 milioane de dolari australieni pentru proiectul de amestecare a hidrogenului și cu 1 milion de dolari australieni pentru stația de realimentare cu hidrogen.

În total, guvernul s-a angajat să aloce 162,5 milioane de dolari australieni pentru a sprijini dezvoltarea industriei hidrogenului regenerabil în Australia de Vest, în urma publicării Strategiei privind hidrogenul regenerabil în 2019.

Strategia stabilește patru obiective clare pentru a fi finalizate în 2022 - o instalație de realimentare disponibilă în Australia de Vest, distribuirea hidrogenului în rețeaua de gaze, utilizarea hidrogenului într-o locație îndepărtată și aprobarea unui proiect de export.

Reperele de astăzi înseamnă că guvernul a atins la timp toate cele patru obiective pentru 2022, ca urmare a punerii în funcțiune a instalației de hidrogen Denham în octombrie și a începerii construcției proiectului comun Yara/ENGIE Yuri din Pilbara.

"Reperele atinse de proiectele ATCO nu sunt doar o veste excelentă pentru companie, ci și pentru Australia de Vest", a declarat premierul Mark McGowan.

"Din ce în ce mai mult, vedem proiecte locale care duc hidrogenul regenerabil ca sursă de energie curată de la teorie la realitate. Hidrogenul este combustibilul viitorului, iar guvernul meu poziționează Australia de Vest în fruntea cursei hidrogenului, generând locuri de muncă locale și contribuind la diversificarea economiei."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.