Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul împărat al Japoniei salută interesul Franţei pentru ţara sa şi nivelul relaţiilor bilaterale

japonia

În ajunul unei vizite oficiale în Franţa, prinţul moştenitor al Japoniei, Naruhito, care va deveni împărat în primăvara anului viitor, a salutat interesul Franţei pentru ţara sa şi nivelul relaţiilor bilaterale, relatează joi AFP, scrie agerpres.ro

Animat de aceeaşi dorinţă ca tatăl său, actualul suveran Akihito, de a călători în întreaga lume pentru a menţine "relaţii cordiale" între ţări, el consideră şederea sa de o săptămână în Franţa, între 7 şi 15 septembrie, "o mare oportunitate" de a concretiza această dorinţă. 

În momentul în care se împlinesc 160 de ani de relaţii diplomatice între Franţa şi Japonia, prinţul nipon va asista la evenimentele programate în Franţa cu această ocazie, printre care şi o serie de manifestări culturale "Japonismes 2018". 

"Când voi merge acolo, chiar vreau să simt cum apreciază francezii Japonia, cultura japoneză", a declarat el miercuri pentru reporteri, salutând de asemenea istoria bogată de schimburi şi ajutor între cele două ţări în peste un secol şi jumătate. 

Naruhito va merge în vizită în Franţa fără soţia sa. Prinţesa Masako a fost şi ea invitată însă nu va putea merge din cauza "obligaţiilor sale din Japonia" şi din cauza stării sale de sănătate instabile. Ea a suferit de depresie în urmă cu peste zece ani. 

Prinţul moştenitor, în vârstă de 58 de ani, îi va succeda tatălui său Akihito la începutul lunii mai 2019, când actualul suveran, 84 de ani, va abdica în baza unei legi excepţionale care îi permite să cedeze în timpul vieţii tronul Japoniei fiului său cel mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.