Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul ministru brazilian al Relațiilor Externe anunță că Luiz Inácio Lula da Silva i-a cerut să restabilească relațiile cu Venezuela

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Viitorul ministru brazilian al Relațiilor Externe a declarat miercuri că președintele ales, Luiz Inácio Lula da Silva, i-a cerut să restabilească relațiile cu Venezuela după ce va fi învestit la 1 ianuarie.

Mauro Vieira a spus că o misiune diplomatică va fi trimisă la Caracas la începutul lunii ianuarie pentru a organiza reședința oficială braziliană înainte ca un ambasador să fie numit și aprobat de Congres. Relațiile diplomatice au fost întrerupte în 2020 de actualul guvern de dreapta al lui Jair Bolsonaro care a semnat, de asemenea, un decret în 2019 care interzice accesul pe teritoriul țării a înalților oficiali ai administrației președintelui venezuelean de stânga, Nicolas Maduro, inclusiv a lui Maduro, informează Reuters, citată de Rador.

Vieira a subliniat, în timpul unei conferințe de presă, că administrația lui Lula va recunoaște "guvernul ales" lui Maduro în Venezuela, nu președinția autodeclarată a liderului opoziției, Juan Guaidó. Ambasadorul lui Guaidó în Brazilia, Maria Teresa Belandria - pe care Bolsonaro a recunoscut-o drept reprezentantul Venezuelei în Brazilia - se pregătește deja să părăsească Brazilia înainte ca Lula să depună jurământul.

Guvernul viitor al Braziliei încearcă în prezent să obțină permisiunea pentru intrarea lui Maduro în Brazilia pentru învestirea lui Lula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.